Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20/3/2016 η προγραμματισμένη εκπαιδευτική πορεία και εκπαίδευση που οργάνωσε το τμήμα εκπαιδεύσεως του ΣΕΑΝ Μαγνησίας.
Η εκπαιδευτική πορεία, καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ημέρας είχε οργανωθεί με κάθε λεπτομέρεια ξεκινώντας από το ΚΑΑΥ στο Μαλάκι μέχρι και το σιδηροδρομικό σταθμό της Άνω Γατζέας, διάρκειας μιας ώρας και δέκα λεπτών.
Η διαδρομή ήταν μέτριας δυσκολίας και δεν προβλημάτισε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι απόλαυσαν την ομορφιά και το πλούσιο φυσικό τοπίο της περιοχής.
Πριν την έναρξη της πορείας έγινε το καλωσόρισμα και η γνωριμία μεταξύ των μελών και δόθηκαν οι λεπτομέρειες της αποστολής και του προγράμματος, από τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ, Εφ. Τχη (ΠΖ) κ. Κων/νο Καραδήμα στο χώρο συγκεντρώσεως στο Μαλάκι.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της πορείας Εφ. Τχης (ΠΖ) κ. Αθανάσιος Καραγιάννης έδωσε τις τεχνικές οδηγίες για την πορεία και ξεκίνησαν με προορισμό την Άνω Γατζέα. Μετά μία ώρα και δέκα λεπτά και περνώντας από σπάνιας ομορφιάς τοξωτά γεφύρια η πορεία έφθασε στην Άνω Γατζέα. Μετά από σύντομο διάλειμμα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης που περιλάμβανε μαθήματα Α' Βοηθειών από τον Εφ. Λγό (ΥΓ), ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Αβραμίδη Κυριάκο, οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο για τα κατάγματα με φυσικά και τεχνητά μέσα (γύψος), διαστρέμματα, εξαρθρώσεις στα άνω και κάτω άκρα, κατασκευή φορείου, μεταφορά τραυματία, κ.α. Στη συνέχεια έγινε πρακτική εφαρμογή αυτών ανά ζεύγη με υγειονομικό υλικό που χορήγησε ο γιατρός μας.
Το τρίτο μέρος περιλάμβανε εκπαίδευση διαβιβάσεων από τον Εφ. Ανθλγό (ΔΒ) κ. Πισιώτη Στέργιο ο οποίος είχε ετοιμάσει πλούσιο εποπτικό υλικό το οποίο και έδωσε στους συμμετέχοντες, πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο και μετά για πρακτική εφαρμογή στο πεδίο. Δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες οι οποίες και έκαναν πρακτική εφαρμογή στις τεχνικές διαβιβάσεων και ομιλίας σε ασύρματο.
 Η ανωτέρω εκπαίδευση έγινε εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά τον Μάιο και της σύστασης των ομάδων πυροπροστασίας και πυροεπιτήρησης που κάθε χρόνο ετοιμάζει ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας με ανάλογα περίπολα στο νομό μας.
Η εκπαίδευση τελείωσε με τις καλλίτερες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες και την υπόσχεση να επαναλαμβάνονται σε πιο σύντομα διαστήματα για την καλλίτερη προετοιμασία και ετοιμότητα των Εφ. Αξκών του Συνδέσμου μας.
Αντικειμενικός σκοπός και στόχος του Δ.Σ. είναι να συμμετέχουν όλο και περισσότερα μέλη του, για να γνωρίσουν, να βιώσουν και να μετεκπαιδευτούν πάνω στις δραστηριότητες και τα αντικείμενα αυτά.