Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ψιλόβροχο και κρύο δεν σταμάτησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα.

Πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι στηνΚαρδίτσα η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη, όπου και κορυφώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Ο καιρός για άλλη μια φορά δεν ήταν σύμμαχος καθώς το ψιλόβροχο και το τσουχτερό κρύο (στα ορεινά ανώ των 700μ. την ίδια ώρα ξεκινούσαν χιονοπτώσεις) δεν βοήθησαν στο να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Όσοι παρέλασαν ωστόσο έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους από τον κόσμο που βρέθηκε στα πεζοδρόμια της Καραϊσκάκη. 
Η έναρξη των εκδηλώσεων της Παρασκευής ξεκίνησε με χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες και την Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας να περνά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία ενώ στις 11:00 ξεκίνησε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας Κος Βασίλης Αγγέλης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας και αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο.