Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΡΡΩΝΘέμα: Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας 2017


Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην  Λέσχη Αξιωματικών Σερρών, όπου σε μία κατάμεστη αίθουσα οι Έφεδροι Αξιωματικοί με τις οικογένειες και τους φίλους τους, είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο μεσημέρι με διασκέδαση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. 
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγος ο οποίος απηύθυνε θερμούς λόγους πατρικής αγάπης προς τα μέλη του Συνδέσμου μας και ευχές για το νέο έτος που ανέτειλε.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας με ομόφωνη απόφασή του απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας την Πλακέτα με το έμβλημα του Συνδέσμου μας σε αναγνώριση του πολυσχιδούς ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου Του από την ημέρα της ενθρόνισής Του στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.
 Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου αιτιολογώντας την απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου αφενός επισήμανε ότι την πλακέτα του ο Σύνδεσμος την απονέμει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αποτελεί την μέγιστη απόδοση τιμής για το έργο και την προσφορά στην τοπική κοινωνία
. Ο Μητροπολίτης Σερρών έχει κερδίσει την αγάπη του ποιμνίου του διότι δεν φείδεται προσπαθειών για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την πνευματική και ψυχική ανάταση των πιστών, αναπτύσσοντας πολυδιάστατο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Για τους λόγους αυτούς η απονομή της τιμητικής πλακέτας αποτελεί μία ταπεινή αναγνώριση τιμή και σεβασμός που δεν την έχει βέβαια ανάγκη ο τιμώμενος, αλλά είναι οφειλόμενη ενέργεια που δεν θα έπρεπε ο Σύνδεσμος να παραλείψει.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Σερρών και Έφεδρος Αξιωματικός ΤΘ κ. Κώστας Καραμανλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και μέλος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Ηλίας Γκότσης εκπροσωπώντας τον κ. Δήμαρχο, ο Υποδιοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχης κ. Αμασιαλίδης Κων/νος, εκπροσωπώντας τον Διοικητή και το 10ο Σύνταγμα. Παραβρέθηκε επίσης εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών κ. Ταλιουρίδης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Σερρών κ. Κων/νος Μελαχρινός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και μέλος του Συνδέσμου κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών κ. Σωκράτης Κοτζάογλου.
Ακολούθως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου προχώρησε σε σύντομο απολογισμό της δράσης του προηγούμενου έτους (2016) ο οποίος συνοδεύονταν από σχετική προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το 10ο Σύνταγμα Πεζικού και είχε τίτλο «Από την άλωση της Πόλης στην άλωση της Τριπολιτσάς», ενώ επισημάνθηκε ότι όμοια μεγάλη εκδήλωση πρόκειται να οργανωθεί την 1η Απριλίου ε.ε. και θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα της ΕΟΚΑ και στην Κύπρο μας. Κατά την εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση του Συνδέσμου μας με τον αντίστοιχο της Λεμεσού. Αναφορά έγινε επίσης στην επίσημη τελετή εγκαινίων του γραφείου του Συνδέσμου που παραχώρησε και επισήμως ο Δήμος Σερρών και στην ανακαίνισή του που κατέστη εφικτή με την συνδρομή του ομίλου επιχειρήσεων ΚΑΝΤΖΑΣ καθώς και της επιχείρησης ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ Παναγιώτου τα στελέχη των οποίων είναι μέλη του Συνδέσμου. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην σημαντικότερη ίσως από τις δράσεις του παρελθόντος έτους την συγκρότηση δηλαδή διμοιρίας παρελάσεων και τη συμμέτοχη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η διμοιρίας μας παρουσίασε ένα άρτιο και ζηλευτό σύνολο και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια. Κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιά ο Σύνδεσμός μας φιλοξένησε στις Σέρρες τον αντίστοιχο του Πειραιά με τον οποίο σε ειδική τελετή ανταλλάξαμε πλακέτες, ενώ πραγματοποιήσαμε και επίσκεψη στο Ρούπελ όπου είχαμε τη μοναδική εμπειρία της ξενάγησης από τον ίδιο τον Συνταγματάρχη Διοικητή του 10ου Συντάγματος κ. Γκουτζουρέλα Ιωάννη τον οποίο και ευχαριστήσαμε για την πολύ ουσιαστική και επιτυχή συνεργασία που είχαμε.  Τέλος ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την πολύ ουσιαστική και επιτυχημένη συνεργασία που υπόσχεται επιτυχίες για το μέλλον.
             

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Κατιρτζόγλου