Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 - ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

 Οδοιπορικό στην Αλβανία για ιερό προσκύνημα στους χώρους όπου έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι 7.967 Έλληνες στρατιωτικοί το 1940-41, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συγγενών και Φίλων των Πεσόντων, συνοδευόμενοι από τον Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων.
Στην Κλεισούρα, τελέσαμε μνημόσυνο στο μοναστήρι του Άι-Νικόλα, όπου παραμένουν, άταφα, τα ιερά λείψανα των ηρώων και παραδίπλα, σε ένα λιβάδι, ένας σταυρός δηλώνει πως στο χώρο είναι πρόχειρα παραχωμένοι εκατοντάδες αγωνιστές προγονοί μας.
Στη συνέχεια πήγαμε στους Βουλιαράτες, στο κοιμητήριο της Αγίας Σκέπης, όπου παραβρεθήκαμε στην επίσημη εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας για το Έπος του 1940, παρουσία των αρχών και πλήθους επισκεπτών-προσκυνητών.
Τον ΣΕΑΝ Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Οδυσσέας Κιτσάκης, και το μέλος Δ.Σ., ο ιατρός Παναγιώτης Αποστόλου, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια δάφνης στους χώρους των πεσόντων που αναμένουν την εκπλήρωση του "Εθνικού Χρέους προς τους άταφους ήρωες του Έπους 1940-4128





28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 - ΚΟΝΙΤΣΑ


Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων στην Κόνιτσα. Ο Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του, Παγανιά Κων/νο και Αγόρου Κων/νο.