Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΩΜΑ 731Εκδρομή στη Βόρειο Ήπειρο και το ύψωμα 731 διοργανώνουν ο ΣΕΑΝ και ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Καρδίτσας στη Βόρειο Ήπειρο και το ύψωμα 731.
 Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με διανυκτέρευση στο Αργυρόκαστρο.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:
Εκκίνηση από την Καρδίτσα και μέσω της Εγνατίας οδού και των Ιωαννίνων πραγματοποιούμε την  πρώτη  επίσκεψη στο Μουσείου του πολέμου 1940-41 στο ΚΑΛΠΑΚΙ. Στη συνέχεια  είσοδος στην Αλβανία από την Κακαβιά και επίσκεψη στο χωριό της Βορείου Ηπείρου ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙ  όπου είναι το κοιμητήριο και το μνημείο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες. Κατόπιν μέσα από την πανέμορφη κοιλάδα  του ΑΩΟΥ θα φτάσουμε στην πόλη της ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ και αφού επισκεφθούμε τον ορθόδοξο ναό της πόλης θα κατευθυνθούμε στο  ΧΑΝΙ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝ όπου το 1941 ήταν το πρόχειρο νοσοκομείο του Ελληνικού στρατού. Από εκεί  όσοι επιθυμούν θα ανέβουν στο ύψωμα 731. Στη συνέχεια, στην επιστροφή,  αφού κάνουμε μία στάση στο πανέμορφο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα στενά της Κλεισούρας, σε μία απίστευτου κάλους περιοχή όπου τον χειμώνα του 40-41 έγιναν εκεί από τις μεγαλύτερες μάχες του πολέμου θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ. Το απόγευμα επίσκεψη στο γραφικό Αργυρόκαστρο και το περίφημο κάστρο του.
Το βράδυ επίσκεψη στο γειτονικό κεφαλοχώρι του ελληνισμού της Βορειου Ηπείρο τη ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ, όπου, μετά το γεύμα  θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Τη δεύτερη μέρα  θα επισκεφθούμε κατά σειρά τις πόλεις ΤΕΠΕΛΕΝΙ , του Αλή Πασσά, την Αυλώνα, την ηρωική ΧΕΙΜΑΡΡΑ, τους ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ, και τον αρχαιολογικό χώρο του ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ. Η επιστροφή θα γίνει από την Ηγουμενίτσα και  την  Εγνατία οδό. Τέλος εφόσον υπάρξουν τα χρονικά περιθώρια θα γίνει μια τελευταία στάση στον αρχαιολογικό χώρο της ΔΩΔΩΝΗΣ και μια σχετική ενημέρωση για τον τρόπο της κατάληψη των Ιωαννίνων από το δυτικοθεσσαλικό 9ο Τάγμα Ευζώνων


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- Δ. Βερίλλης  6974660748
                             - Ι. Ντενησιώτης 6972390904