Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γιορτάσθηκε και στην Καρδίτσα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (+Φώτο +Βίντεο)


Με κάθε επισημότητα γιορτάσθηκε και στην Καρδίτσα, σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, προστάτιδα των οποίων είναι η Παναγία.

Νωρίς το πρωί είχαμε την έπαρση της σημαίας από στρατιωτικό άγημα και την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ περί τις 10 το πρωί, ο χώρος των εορταστικών και τιμητικών εκδηλώσεων μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης.


.Εκεί είχαμε την επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιου και παρουσία των πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών. Πιο αναλυτικά παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Γιάννης Σβάρνας και Κων/νος Ξυλομένος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Ντενίσης, η πρώην Βουλευτης κ. Ασημίνα Σκόνδρα, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Συνταγματάρχης κ. Κωνσταντής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κορέλας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Καρανάσιος, πρόεδρος των αποστράτων αξιωματικών στρατού κ. Παναγιώτης Καραϊσκος, ο πρόεδρος των αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Θωμάς Βαλομάνδρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γιάννης Ντενησιώτης, πολλοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Αρκετοί Καρδιτσιώτες.

Με το πέρας της επίσημης Δοξολογίας είχαμε τον πανηγυρικό της ημέρας ο οποίος εκφωνήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Καραϊσκο.

Ακολούθως το σκηνικό μεταφέρθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού και συγκεκριμένα μπροστά στο Ηρώο Πεσόντων, όπου και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για να ακολουθήσει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο υπήρχε στρατιωτικό άγημα που απέδιδε τιμές καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, τις οποίες συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας. 
















ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ