Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017


Από το ΓΕΑ καλούνται για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ)




Πρόσκληση Επιτυχόντων – Εισακτέων στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ )του Ακαδημαϊκού Έτους 2017-18

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017, στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

Οι καλούμενοι για κατάταξη στη Σχολή, πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που καθορίζονται στη σχετική Εγκύκλιο Διαταγή Προκήρυξης διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών, καθώς και στο ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών.





Η ΠΑ Καλεί για Κατάταξη στη ΣΜΥΑ …Τους Επιτυχόντες του 2017- 18!



Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2017, όπως παρακάτω:

α. Οι εισακτέοι στη ΣΜΥΑ και των τριών Κατευθύνσεων, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

β.​Οι εισακτέοι στην Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης, μετά την ορκωμοσία τους, θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις της Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, για υλοποίηση της περαιτέρω εκπαίδευσης.

Οι καλούμενοι για κατάταξη στη Σχολή πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που καθορίζονται στην Εγκύκλιο Διαταγή Προκήρυξης διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών, καθώς και στο ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών.

Την 27η Ιουλίου 2016, ιδρύθηκε η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), η οποία προέρχεται από την ενοποίηση των Σχολών Υπαξιωματικών [Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ)] της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Η ΣΜΥΑ είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποστολή της είναι να παράγει, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης, άνδρες και γυναίκες μόνιμους Υπαξιωματικούς της ΠΑ, με άρτια στρατιωτική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της.

Η Σχολή υπάγεται στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης και έχει ως έδρα της την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι τριετής. Στους Δόκιμους της ΣΜΥΑ παρέχεται, για όλες τις ειδικότητες, ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ καλλιεργείται διαρκώς η στρατιωτική αγωγή, ως απαραίτητο στοιχείο της ιδιότητάς τους.

Στη ΣΜΥΑ λειτουργούν οι ακόλουθες κατευθύνσεις με τις συναφείς με αυτές ειδικότητες:

Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης:
α. Μηχανοσυνθέτης
β. Μηχανικός Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων
γ. Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών
δ. Ηλεκτρολόγος
ε. Γενικός Οπλουργός
στ. Συντηρητής Αεροπορικών Εγκαταστάσεων
ζ. Πληροφορικής
Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης:
α. Ραδιοναυτίλος
β. Ελεγκτής Αναχαίτισης
γ. Αμύνης Αεροδρομίων
δ. Μετεωρολόγος
ε. Πληροφοριών
Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης:
α. Στρατολόγος
β. Ταμιακός
γ. Γενικός Υλικονόμος
Με απόφαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου είναι δυνατή η μη λειτουργία μιας ή περισσότερων ειδικοτήτων από τις κατευθύνσεις ανά εκπαιδευτικό έτος, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της ΠΑ.


Η Κατεύθυνση «Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης» της ΣΜΥΑ θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της ΣΥΔ, στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.