Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ»



ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ 10ο  ΠΑΣΕΦΑ ΑΠΌ ΤΟΝ
ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν.
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΠΟΕΑ
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,  Συνέλαδελφοι, Σύνεδροι.
Θα ξεκινήσω την εισήγησή μου με ένα γράμμα του 1941 από μία ελληνίδα μάνα προς τον τότε πρόεδρο της Κυβερνήσεως με αφορμή τον θάνατο του γιου της στα στενά της Κλεισούρας στην Βόρειο Ηπειρο  
«Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Αλ. Κορυ..ή.
Ο υιός μου Ευάγγελος Ιωάννου Ιωαννίδης απωλέσθη εις τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παράγγειλα εις τους τέσσερας ήδη υπηρετούντος Χρήστον, Κώστα, Γεώργιο και Νίκο Ιωάννου Ιωαννίδη να εκδικηθούν τον θάνατο του αδελφού των. Κρατώ εις εφεδρείαν άλλους τέσσερας Πάνον, Αθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλεαον Ιωάννου Ιωαννίδη, κλάσεως 1917 και νεωτέρων.  Παρακαλώ κληθώσιν ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν περίπτωσιν ανάγκης της Πατρίδας ή τυχόν απώλειας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκηση εχθρού. Γνωρίσατε ότι ύστατον επιφώνημά μου    θέλει είναι:
Ζήτω η Πατρίς.
Ελένη Ιωάννου Ιωαννίδου
Κυππαρισία 2 Φεβρουαρίου 1941».
Μετά την ανάγνωση αυτού του γράμματος καταλαβαίνουμε πως φτάσαμε στην σημερινή πραγματικότητα. Κάποιες λέξεις σύμβολα της ελληνορθόδοξης πίστεως πολεμήθηκαν ύπουλα.
Ενοχοποιήσαμε την οικογένεια την κάναμε τώρα συμβίωση.
Δεν υπάρχει η σύζυγος αλλά η σύντροφος.
Δεν υπάρχει η λέξη «γάμος» αλλά η  «σχέση» και το χειρότερο ισοπεδώσαμε τη λέξη «ΜΑΝΑ».
Μπορούν πλέον επίσημα δύο άντρες ή δύο γυναίκες 
να είναι  σύντροφοι για το κράτος χωρίς να προσδιορίζουμε ποιος είναι ο πατέρας και ποια είναι η μάνα.
Ποιος είναι ο σύζυγός ή ποια είναι η σύζυγος.
Συγχαρητήρια  στον εγκέφαλο που σκέφτηκε και έφερε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο.
Αυτόν που κοίμησε όλους τους Έλληνες Πατριώτες και τους έκανες πολίτες εκπρόσωπους της Παγκοσμιοποίησης.
Ύστερα από όλα τα παραπάνω είναι εύκολο Συνάδελφοι να καταλάβουμε  γιατί διογκώθηκε το Δημογραφικό Πρόβλημα της Χώρας μας. Μπορούμε να καταλάβουμε την λειψυδρία στην Πατρίδα μας. Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ερήμωσαν τα στρατόπεδα και κλείνουν το ένα μετά το άλλο ώστε να γίνουν πάρκα και Εμπορικά Κέντρα. Μπορύμε να καταλάβουμε γιατί ερήμωσαν τα Μοναστήρια μας και έτσι χωρίς φωτισμένους μοναχούς και ασκητές οι εχθροί της Ορθοδοξίας να βρίσκουν εύκολα στόχο τον Παπά, ο οποίος ως ένας απλός άνθρωπος που ζει μέσα στην κοινωνία να δείχνει τις ανθρώπινες αδυναμίες του και έτσι μέσω αυτών να πολεμούν την Ορθόδοξη Πίστη.
Το δημογραφικό καθίσταται πλέον εφιάλτης για την πατρίδας μας, ο πληθυσμός άνω των 65 ετών εκτιμάται στο 25% το 2025, ενώ κάτω των 15 ετών το ποοσστό θα είναι στο 2% . Όλα τα παραπάνω αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη επάνθρωση των ένοπλων δυνάμεων. Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι το άλφα και το ωμέγα στην πολυτάραχη περιοχή που ζούμε.
Με την Τουρκία να απειλεί ξεκάθαρα την χώρα μας
και από κοντά να σιγοντάρουν και τα λοιπά όμορα κράτη. Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι παράγοντας αποτροπής για τους αντιπάλους αλλά και παράγοντας που εμπνέει αίσθημα ασφάλειας για τον Λαό. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις όχι για ισοδύναμο πλήγμα αν προκληθεί αλλά πρέπει να σκεφτεί και το προληπτικό πλέον χτύπημα όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς τις επιδιώξεις των αντιπάλων.
Το Δημογραφικό όμως πρόβλημα στερεί ανθρώπινο δυναμικό. Το 1954 η υπόθεση των κλάσεων ήταν 94.000 άνδρες ενώ το 2010 55.000 άνδρες. Από αυτούς οι 30.000 λαμβάνουν αναβολή λόγω σπουδών για 5 τουλάχιστον έτη.
Μια λύση είναι η υποχρεωτική στράτευση στο 18ο έτος αλλά και η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, ώστε ο στρατεύσιμος να μπορεί να δει όλες τις εποχές του    χρόνου στρατευμένος. Επίσης και εδώ εμπλέκονται οι ΣΕΑΝ ενεργοποίηση της Παλαϊκής άμυνας. Δεν μπορεί χώρες που δεν είχαν εξωτερικούς εχθρούς όπως η ΗΠΑ να έχουν εθνοφυλακή με άρματα, ελικόπτερα και αεροπλάνα και εδώ να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Πρέπει λοιπόν στους Νομούς όπου δεν υπάρχουν Τ.Ε. να δημιουργηθούν άμεσα στρατιωτικές μονάδες στη μορφή τάγματος. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί το ΓΕΣ να ξέρει ανά πάσα στιγμή της πραγματική δύναμη της εφεδρείας, το πόσο αξιόπιστη είναι, τι φρόνημα έχει και έτσι η χρησιμοποίηση της σε μια πολεμική σύγκρουση θα ήταν αποτελεσματική.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μάχη της Πίνδου κρίθηκε εν πολλοίς από την άμεση επιστράτευση της 1ης Μεραρχίας Θεσσαλίας της σιδηράς Μεραρχίας και η άμεση αποστολή της στο μέτωπο αντί σε 5 ημέρες σε 3 ημέρες.
Έτσι η πολεμική αρετή των Θεσσαλών και ιδιαίτερα του 5ου και 51ου Συντάγματος έφεραν τη νίκη στον Ελληνικό Στρατό με κορυφαία μάχη αυτή στο ϋψωμα 731 στην Βόρειο Ήπειρο.
Για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αυξηθούν οι γεννήσεις στην χώρα μας, με επιδόματα, φοροαπαλλαγές και γονικές άδειες.
Τελειώνοντας θα σταθώ σε ορισμένες προτάσεις για τους έφεδρους αξιωματικούς:
Α) Να ορίσει το ΓΕΣ ημέρα έφεδρο αξιωματικού στην οποία θα γίνονται τιμητικές διακρίσεις.
Β) Να γίνονται αγώνες εφέδρων αξιωματικών με γραπτή δοκιμασία και αθλητικούς αγώνες.
Γ) Να δημιουργηθεί κατασκήνωση στην οποία θα γίνεται εκπαίδευση των εφέδρων αξιωματικών από  έμπειρα στελέχη του Ελληνικού Στρατού.
Δ) Να γίνει ειδικό σχολείο για τους έφεδρους ταγματάρχες το οποίο θα είναι εξ αποστάσεως και στο τέλος γραπτή δοκιμασία.
Ε) Να λυθεί το θέμα των προαγωγών και την επίδοση σπαθιού σε όσες επιθυμούν με δικά τους έξοδα και σε συνεννόηση με τους κατά τόπους ΣΕΑΝ θέματα τα οποία δεν κοστίζουν και θα ικανοποιήσουν θετικά εκατοντάδες συναδέλφους.


Ευχαριστώ