Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Mε τους «Φονιάδες του Βυθού» σε διασπορά …Απαντά η Ελλάδα στην Τούρκικη «BEYAZ FIRTINA»!


Μπορεί Η Τουρκία την Παρασκευή  να απάντησε με δική της ΝΟΤΑΜ, ότι η τουρκική άσκηση BEYAZ FIRTINA θα διεξαχθεί  κανονικά στις 16 και 17 Μαΐου τις περιοχές που  έχει ήδη δεσμεύσει και είχε απορρίψει η Αθήνα….Αλλά  και  το ΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα !
Η Ελληνική πλευρά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δύναμη στο Βυθό  που εκεί  υπερτερεί σαφώς του Αντιπάλου,αφού τα σκάφη επιφανείας με το «προσφυγικό » έχουν καταγράψει χιλιάδες ώρες πλεύσης και τα πληρώματα έχουν καταπονηθεί !
Τα υπερσύγχρονα Υποβρύχια του Στόλου μας έχουν την πλήρη θαλάσσια υπεροχή στο βυθό και αυτό το γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη ο «Μποστάνογλου» που ονειρεύεται να απελευθερώσει τα νησιά που είναι υπό  (κατοχή ) από την Ελλάδα σύμφωνα με την Τουρκική  προπαγάνδα !

Κανένα συμβατικό Υποβρύχιο του Κόσμου δεν μπορεί να σταθεί αυτή την στιγμή απέναντι στα Ελληνικά που αριθμούν 13 Φονιάδες του βυθού με τεράστια εμπειρία!
Τι σημαίνει όμως η Ελλάδα να έχει “13 φονιάδες του Βυθού” απλωμένους και κρυμμένους στα νερά του Αιγαίου !
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες μάχης που αυτήν τη στιγμή χρονικά τουλάχιστον δεν θέλουμε να το κάνουμε ,αλλά θα επανέλθουμε όμως λίαν συντόμως …Αλλά θα επισημάνουμε κάποια βασικότατα πράγματα για τη μάχη του βυθού που θα κρίνει και τη μάχη του Αιγαίου ,θυμίζοντας ότι τα Υποβρύχια τύπου 214 μπορούν να παραμείνουν στα νερά του Αιγαίου πάνω από πενήντα ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό !
Έχοντας στα χέρια του το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ  πέντε από καλύτερες Μονάδες Υποβρυχίων του Κόσμου σε Συμβατικό επίπεδο μπορεί να αποκλείσει τα Στενά κλείνοντας τα πολεμικά της Μαύρης Θάλασσας (που στην κρίση των Ιμίων κατέβηκαν την νύχτα και πήραν διάταξη Μάχης ),αφήνοντας το πεδίο δράσης των πλοίων επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να τσακίσει τον Τούρκικο που θα είναι ήδη στο Αιγαίο !
Μπορεί να κλείσει άμεσα και χωρίς καμιά πιθανότητα προσβολής το “λιμάνι της Μυρσίνας” από τα (Τουρκικά πολεμικά ) να θυμίσουμε ότι από εδώ απέπλευσαν τα Τουρκικά αποβατικά για την απόβαση στη Κύπρο όταν μικρόψυχοι πολιτικοί και ανίκανοι Στρατιωτικοί δεν άφησαν τα υποβρύχια μας να πολεμήσουν και να στείλουν αδιάβαστους τους Τούρκους τον Ιούλιο του 74 !

 Προχωρώντας στο σχεδιασμό της Άμυνας του Αιγαίου ,αφού οι άλλες Μονάδες των Υποβρυχίων  μπορούν να κλείσουν την θάλασσα της Κάρπαθου δεν θα αφήσουμε τον Στόλου της Τουρκίας να πάρει ανάσα !
Συμπέρασμα :H Ελλάδα με το πολεμικό μας Ναυτικό με 13 Μονάδες Υποβρυχίων στο βυθό του Αιγαίου να παραμονεύουν σαν «θαλάσσιοι φονιάδες» τη λεία τους ,θα προκαλέσουν…
Τον τρόμο του Τούρκικου Ναυτικού που μόνο στην ανακοίνωση της είδησης της Παραλαβής των Υποβρυχίωνξεκίνησαν αμέσως ασκήσεις των Πολεμικών τους πλοίων που περιλαμβάνουν και βολές με βόμβες βυθού !(φώτο)!
Ακόμη να επισημάνουμε πως επιτέλους όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν τότε  επί (ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου) για την παραλαβή των Υποβρυχίων και ίσως να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοια και είναι από τα λίγα θετικά που συμβαίνουν τελευταία στην Πατρίδα μας !
Βετεράνος!