Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του χώρου του στρατοπέδου


Τις προτάσεις για τρεις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες  που αφορούν ζητήματα  της Καρδίτσας κατέθεσαν στην  Ιερά Μητρόπολη και το δήμο Καρδίτσας, οι σύλλογοι  της Καρδίτσας οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του χώρου του στρατοπέδου Λουμάκη.
Οι προτάσεις αυτές αφορούν πρώτον στην ίδρυση και λειτουργία ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ της Καρδίτσας με θεματικές ενότητες το 1/38 Σύνταγμα και τους απελευθερωτικούς αγώνες 1912-13, τον πόλεμο του 1940-41 και το ύψωμα 731, τον Γ,Καραϊσκάκη , τον Ν.Πλαστήρα και την Εθνική Αντίσταση. Ο κατάλληλος χώρος είναι τα πετρόκτιστα κτίρια του στρατοπέδου, όπου παλαιότερα ήταν ή έδρα σημαντικών Συνταγμάτων του ελληνικού στρατού, τα οποία  πρωταγωνίστησαν στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας,
Επίσης έγινε ενημέρωση για την δυνατότητα μεταφοράς στο ΚΕΝΣ του Ρούσσου  της  ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.
Τέλος προτάθηκε η μετατροπή του παρεκκλησίου που βρίσκεται στο χώρο του ιστορικού στρατοπέδου Λουμάκη, στην πόλη της Καρδίτσας, σε ναό  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των εξ αυτών πεσόντων στούς αγώνες.
Στις συσκέψεις  αποφασίστηκε να υπάρξουν  άμεσες  ενέργειες και πρωτοβουλίες μιας και αναμένεται ότι σύντομα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραχωρήσει το στρατόπεδο για τη δημιουργία ενός αξιόλογου Αλσους Αναψυχής.