Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Ανεπιθύμος» ο Πάνος Καμμένος στο Αγιον Ορος - Τι έκανε και είναι οργισμένοι μαζί του.


Μια επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους πριν από 20 μέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.

 
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έφτασε από... αέρος στη Μονή Βατοπεδίου, όπου και συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγούμενο Εφραίμ. Στη συνέχεια αναχώρησε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλον.


Κι αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κ. Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Ορους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές. Επίσης αυτήν τη φορά παραβίασε και τη σχετική κανονιστική διάταξη, η οποία είναι δημοσιευμένη και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και απαγορεύει οποιαδήποτε προσέγγιση από τον αέρα και προσγείωση στα όρια της Αθωνικής Πολιτείας χωρίς προηγούμενη άδεια της Ιεράς Κοινότητας. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως «νέο ατόπημα του Π. Καμμένου» από κύκλους της Ιεράς Κοινότητας, προκάλεσε την έντονη ενόχληση και την επίσημη αντίδραση της τελευταίας, που απέστειλε στον ΥΕΘΑ επιστολή διαμαρτυρίας.

Σε μια ανάλογη ενέργεια, η οποία είχε επικριθεί τότε και πάλι έντονα από την Ιερά Κοινότητα και το θέμα είχε φτάσει μάλιστα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, είχε προχωρήσει ο Π. Καμμένος και τον Ιούνιο του 2012.
Οπως είχε καταγγελθεί επίσημα από τους Αγιορείτες, είχε εισέλθει στο Αγιον Ορος με ιδιωτικό σκάφος για να επισκεφτεί την υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από «ζηλωτές» Μονή της Εσφιγμένου, χωρίς να λάβει από την Ιερά Κοινότητα την προβλεπόμενη άδεια προσέγγισης αλλά και έγγραφη άδεια επίσκεψης στο Αγιον Ορος (διαμονητήριο). Επίσης του καταλόγιζαν ότι «κατά την επίσκεψή του στη Μονή συντάχθηκε με τους καταληψίες «ζηλωτές», που χαρακτηρίζονται ως σχισματικοί από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ