Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Χριστιανές μητέρες πιάνουν τα καλάσνικοφ και πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος (φωτο)




Στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν ταχθεί μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες, οι οποίες μάλιστα δεν διστάζουν να πιάσουν τα όπλα, διεκδικώντας ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά τους.

Η Babylonia δεν μετανιώνει που άφησε πίσω της τα δυο της παιδιά και τη δουλειά της στο κομμωτήρια για να συνταχθεί με τις δυνάμεις ενόπλων χριστιανών γυναικών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Η 36χρονη χριστιανή από την ασσυριακή μειονότητα της βορειοανατολικής Συρίας πιστεύει πως παλεύει για το ασφαλές μέλλον των παιδιών της με τη συμμετοχή της στις γυναικείες «ένοπλες δυνάμεις».

«Μου λείπουν τα παιδιά μου, ανησυχώ που θα πεινούν, τα διψούν και θα κρυώνουν. Αλλά προσπαθώ να τους πω πως πολεμώ για να προστατεύσω το μέλλον τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Babylonia ανήκει στο μικρό νεοσυσταθέν τάγμα των Ασσυρίων Χριστιανών γυναικών στην επαρχία Hasakeh που μάχονται κατά του ISIS.

Ακολουθούν τα βήματα άλλων γυναικείων ταγμάτων της Συρίας που πολεμούν τους τζιχαντιστές- όπως του YPJ. Παρότι το «τάγμα» είναι ακόμα μικρό, αναμένεται να μεγαλώσει.
Από ένα από τα εκπαιδευτικά στρατόπεδά του έχουν ήδη «αποφοιτήσει» 50 γυναίκες, στην πόλη Al-Qahtaniyeh.
Η δύναμη αποκαλείται «γυναικείες δυνάμεις προστασίας της γης ανάμεσα στους δύο ποταμούς», αναφερόμενη στην περιοχή μεταξύ Τίγρη και Ευφράτη όπου ιστορικά κατοικούσαν οι Ασσύριοι.

Η Babylonia αποκάλυψε πως ήταν ο σύζυγός της εκείνος που την ενθάρρυνε να αφήσει τα παιδιά τους και να συνταχθεί με τις δυνάμεις αυτές. Ο άνδρας της, που είναι κι αυτός στρατιώτης, την κάλεσε να πάρει τα όπλα για να «πολεμήσει την ιδέα πως οι Ασσύριες γυναίκες δεν είναι καλές για τίποτα άλλο παρά για το νοικοκυριό».
«Είμαι ενεργή χριστιανή και το να σκέφτομαι τα παιδιά μου με κάνει πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη στη μάχη μου κατά του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε.
«Συμμετείχα για πρώτη φορά σε μάχη στην περιοχή Al-Hol αλλά η ομάδα μου δεν δέχθηκε επίθεση του ISIS», εξηγεί η 18χρονη Lucia που εγκατέλειψε τις σπουδές της για να πάρει τα όπλα. Παρά την αντίθεση της απρόθυμης μητέρας της, το ίδιο έκανε και η αδελφή της.

«Πολεμώ με Καλάσνικοφ αλλά δεν είμαι έτοιμη να γίνω ελεύθερος σκοπευτής», λέει.
Η 18χρονη Ormia έτρεμε τη μάχη στην αρχή. «Με φόβιζε ο ήχος των κανονιών αλλά αυτός ο φόβος γρήγορα έφυγε. Θα ήθελα να βρεθώ στην πρώτη γραμμή και να πολεμήσω τους τρομοκράτες», λέει.
Η 24χρονη Thabirta Samir επιβλέπει την εκπαίδευση των γυναικών αυτών. «Εργαζόμουν για ένα ασσυριακό πολιτιστικό κέντρο αλλά τώρα απολαμβάνω τη δουλειά στο στρατιωτικό πεδίο», λέει, «δεν φοβάμαι το Ισλαμικό Κράτος, θα δώσουμε το «παρών» στις επερχόμενες μάχες κατά των τρομοκρατών».