Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Η Ανακήρυξη και Οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ. Απογοήτευση από ΗΠΑ και Τραμπ..


Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Η αποτίμηση του ταξειδιού του κυρίου Πρωθυπουργού επισκιάστηκε από τα γεγονότα στο Ιράκ..
Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν παρέχει εγγυήσεις, διότι λειτουργεί ως « Έμπορος των Εθνών»και όχι ως ηγέτης..
Επιβεβαιούται ότι σε οιανδήποτε εμπλοκή με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας..
Ως εκ τούτου ενισχύεις άμεσα την άμυνα, για να διασφαλίσεις την ΑΠΟΤΡΟΠΗ
και ανακηρύσσει την ΑΟΖ επι τη βάσει του νόμου Μανιατη 4001 του 2011 που οριοθέτησε μονομερώς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Επόμενο βήμα διμερείς συμφωνίες οριοθέτησης με Ιταλία, Αλβανία, Κύπρο, Αίγυπτο και για τη Λιβυη υπογράφεις με το Στρατηγό Χαφταρ, ενώ τον ενισχύεις.. να  επικρατήσει  και αφήνεις την Τουρκία να ζητάει αυτή την Χάγη,
Οι «αργυρώνητοι Πρεσπαδόροι» υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου εντός και εκτός κυβέρνησης, που πάντα είναι υπέρ είτε των αδυναμων Σκοπίων, είτε της ισχυρας Άγκυρας και ποτέ με την Ελλάδα επιτέλους ας σιγήσουν, διότι  το «αντίδωρο που απαιτούν από τους εχθρούς» να τους το δώσουν Έλληνες πατριώτες!!

Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς της Ελλάδας, θέτουν νέα δεδομένα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την ελληνική στρατηγική.
Η δημιουργία μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου με κύριους πρωταγωνιστές την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ και μελλοντικά την Αίγυπτο και την Ιορδανία, σε συνδυασμό με την πρόσφατη εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, διαμορφώνουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάδειξη του νέου ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

  Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.energia.gr