Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ Δ.Ε.Α ΤΗΣ 32 ΤΑΞΠΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/6/2019 στην αίθουσα επιχειρήσεων του 521 ΤΠΖΝ η ενημερωτική ημερίδα στους Δόκιμους Εφέδρους Αξιωματικούς της 32 ΤΑΞΠΝ, από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και ειδικότερα στους Δ.Ε.Α. του 521 ΤΠΖΝ.
Πιο αναλυτικά στην ενημερωτική ημερίδα συμμετείχαν από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας ο Πρόεδρος Εφ. Τχης (ΠΖ) κ. Κ. Καραδήμας, ο Αντιπρόεδρος Εφ. Λγός (ΥΠ) κ. Β. Σιαφάκας και ο Έφορος Εφ. Λγός (ΤΧ) κ. Ανδρινός Στέφανος.
Στην αρχή επισκεφθήκαμε τον Δκτή της 32 ΤΑΞΠΝ Τξχο κ. Π. Κορδούλη όπου μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και τον ενημερώσαμε για το περιεχόμενο, τους σκοπούς και στόχους της ημερίδας. Ο Πρόεδρός μας απέδωσε στον κ. Δκτή αναμνηστικό μετάλλιο του Σ.Ε.Α.Ν για την πολύτιμη συνεισφορά και βοήθεια προς τον Σύνδεσμό μας  καθώς και τις θερμές ευχαριστίες μας για την άδεια διεξαγωγής της ημερίδας.
Στη συνέχεια στην αίθουσα επιχειρήσεων του 521 ΤΠΖΝ πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα προς τους Δ.Ε.Α παρουσία του Δκτού του Τάγματος Ανχη (ΠΖ) κ. Μπαλατσούκα.
Εισηγητής ήταν ο Έφ. Τχης (ΠΖ) κ. Κ. Καραδήμας όπου ανέπτυξε διεξοδικά στους Δ.Ε.Α τι είναι οι Σ.Ε.Α.Ν, την αποστολή τους, τους σκοπούς και στόχους, τις δραστηριότητες καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για την βαθμολογική  τους εξέλιξη και τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για την εγγραφή τους στον Σ.Ε.Α.Ν.
Επίσης διετύπωσε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την μεγάλη σημασία και αξία της αποστολής που έχει ο Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο στράτευμα και στην κοινωνία. Κάλεσε δε τους Δ.Ε.Α. να εγγραφούν αμέσως μετά την απόλυσή τους στον οικείο Σ.Ε.Α.Ν που διαμένουν.
Επέδωσε δε στους συμμετέχοντες φάκελο με στυλό και χαρτί Α4, ημερολόγιο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας και σε φωτ/πίες όλη την εισήγηση για να θυμούνται την συνάντηση και ενημέρωση.  Επίσης βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα.
Στο κ. Δκτή του 521 ΤΠΖΝ Ανχη (ΠΖ) κ. Μπαλατσούκα ο πρόεδρος μας επέδωσε αναμνηστικό λάβαρο με τον θυρεό του Συνδέσμου μας και φάκελο με όλο το υλικό της ημερίδας.
Ο κ. Δκτής ευχαρίστησε με τη σειρά του τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος με διαδραστικό τρόπο (προτζέκτορα-οθόνη-λαπτοπ) και είπε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και θα πρέπει να συνεχιστεί και σε άλλες σειρές Δ.Ε.Α γιατί κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των Εφ. Αξκών με τις Ε.Δ. και πάντα υπάρχει όφελος για τους ίδιους.
Να πούμε εδώ ότι ο Σύνδεσμός μας στο πλαίσιο των επαφών του με τις Ε.Δ. ζήτησε επίσημα την άδεια από τον Δκτή της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, με κοινοποίηση προς την ΔΕΠΑΘΑ και την ΑΠΟΕΑ, η οποία και έγινε αποδεκτή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με τη σειρά μας τον Δκτή της 32ης  ΤΑΞΠΝ Τξχο κ. Π. Κορδούλη και τον Δκτή του 521 ΤΠΖΝ Ανχη (ΠΖ) κ. Μπαλατσούκα για την σχετική άδεια, συμπαράσταση, βοήθεια, το ήθος & την ευγένεια που επέδειξαν στην επιτυχή διοργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας προς τους Δ.Ε.Α της 32ης ΤΑΞΠΝ.

Στο Συνέδριο των Εφέδρων Αξιωματικών στη Λάρισα είχαμε προτείνει σαν Σύνδεσμος να δίνεται σε κάθε απολυόμενο Δ.Ε.Α από τον Δκτή της Μονάδας ή το 1ο Γραφείο μαζί με το απολυτήριο του ενημερωτικό φυλλάδιο με λίγα λόγια το οποίο θα ενημερώνει-προτρέπει τους απολυόμενους Δ.Ε.Α. να εγγραφούν στους Σ.Ε.Α.Ν. καθώς και τις Δνσεις και τηλέφωνα των Σ.Ε.Α.Ν της χώρας. Αυτή η ιδέα είναι καλό να γίνει κάποια στιγμή μέσω ΓΕΣ γιατί απολύονται οι Δ.Ε.Α. και δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν και ότι μπορούν να εγγραφούν σε Σ.Ε.Α.Ν.