Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 1ου ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Α.Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 9/6/2019 στην Κορώπη Μηλεών και συγκεκριμένα στον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών το 1ο Πανθεσσαλικό Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών. Το σχολείο διοργανώθηκε από τον Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας και συμμετέχοντες εφέδρους αξιωματικούς από τους Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας - Λάρισας και Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με την προσέλευση-κατάταξη των εφ. αξκών, τα τυπικά έναρξης (προσευχή -έπαρση σημαίας) και ενημέρωση του προγράμματος του σχολείου από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Καραδήμα Κων/νο. Συγκεκριμένα υπήρχαν έξι συνεργεία εκπαίδευσης πάνω στην ανάγνωση χάρτη-προσανατολισμός-πυξίδα, τοξοβολία, Α΄Βοήθειες-τραύματα μάχης-περιποίηση τραυμάτων κ.α, θέματα πρόσκλησης εφέδρων, σακίδιο μάχης. ιππασία.
Το ενδιαφέρον υπήρξε αμείωτο καθ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια μέρα εκπαίδευσης και ενημέρωσης πάνω σε στρατιωτικά θέματα και να ξαναθυμηθούν την στρατιωτική τους εκπαίδευση.
Ο Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας προσπαθεί κάθε χρόνο να διοργανώνει τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις ώστε τα μέλη του να είναι ανά πάσα στιγμή ενημερωμένα και σε ετοιμότητα. Φέτος συμμετείχαν έφεδροι αξιωματικοί εκτός από την Μαγνησία, από την Λάρισα και Καρδίτσα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών και ειδικότερα τους κ.κ. Βήτο Ζήση και Βήτο Αθανάσιο για την  παραχώρηση των εγκαταστάσεων και την διεξαγωγή της εκπαίδευσης, την προετοιμασία των χώρων των συνεργείων εκπαίδευσης και την εκπαίδευση-ενημέρωση της ιππασίας.
Τους προέδρους των Σ.Ε.Α.Ν Λάρισας & Καρδίτσας, τους εκπαιδευτές των συνεργείων εκπαίδευσης και τους συμμετέχοντες που ήρθαν από τους γειτονικούς νομούς για να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση.
Να πούμε στο σημείο αυτό ότι η επιλογή των όμορων ΣΕΑΝ της Θεσσαλίας έγινε για το λόγο ότι αυτό είχε συζητηθεί & αποφασιστεί στην συνάντηση των προέδρων των ΣΕΑΝ των θεσσαλικών νομών  πέρυσι στο Βόλο και στο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης.
Κάνοντας την αξιολόγηση της εκπαίδευσης αυτής μπορούμε να πούμε  ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία και πήραν πολύτιμα εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα σε ενδεχόμενες ασκήσεις εφεδρείας που θα κληθούν να παρακολουθήσουν.