Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Η Καρδίτσα τίμησε τους Ήρωες του Υψώματος 731 (+Φώτο +Βίντεο)



Σημαντική για την ιστορία της Καρδίτσας ήταν η Κυριακή 10 Μαρτίου, καθώς η πόλη, μέσω φορέων και κατοίκων της τίμησε τους Ήρωες του Υψώματος 731, που έγραψαν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού αποτελούμενο από Καρδιτσιώτες και Τρικαλινούς, υπερασπίστηκε με αυτοθυσία και απαράμιλλη γενναιότητα το ύψωμα, αποκρούοντας ουσιαστικά την εαρινή επίθεση των δυνάμεων του Μουσουλίνι και υποχρέωσε τον Χίτλερ να στραφεί προς τα Βαλκάνια, καθυστερώντας την επίθεση στη Ρωσία.

Μία χούφτα άνθρωποι απέναντι σε σιδηρόφρακτες στρατιές άντεξαν και θα μνημονεύονται αιώνια. Αυτούς τους ήρωες τίμησε η γενέτειρά τους, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου Καρδίτσας, της Ένωσης Πολιτισμικών Συλλόγων και του Συλλόγου Φίλων Τοπικής Ιστορίας.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τον Μητροπολιτικό Ναό, με την επίσημη Δοξολογία της οποίας χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος, ενώ με την ολοκλήρωσή της έγινε ομιλία από τον κ. Νίκο Καραγιάννη, διευθυντή του 7ου  Γυμνασίου και έφεδρο αξιωματικό.










ΠΗΓΗ


                                                      ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ