Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ευδόκιμος Μαρκόπουλος Έφεδρος Αξιωματικός


Πρώτα απ’όλα μαθαίνοντας για τις δράσεις σας θα ήθελα να σας συγχαρώ για το πολύ σημαντικό έργο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Καρδίτσας. Διότι οι δράσεις σας δεν περιορίζονται μόνο στην συνεχή ατομική σας εκπαίδευση για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επιτελέσετε το καθήκον σας εάν η πατρίδα σας χρειασθεί. 

Πραγματοποιήσατε και πραγματοποιείτε ένα ευρύ φάσμα δράσεων που περιλαμβάνουν προσκλήσεις σημαντικών ομιλητών προκειμένου να ενημερωθείτε εσείς αλλά και οι πολίτες της Καρδίτσας σε καίρια θέματα που αφορούν την πατρίδα μας, επαφές και συνεργασία με τις αρχές του νομού, συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια εφέδρων, εκδρομές σε ιστορικά μέρη, δημιουργία μουσείου κλπ.

Είστε ένας ζωντανός οργανισμός που είναι παρών στην ζωή του νομού καθημερινά και τον τιμά με τις δράσεις του.
Επιτρέψτε μου να προσθέσω ως μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ότι η στρατιωτική ισχύς είναι ένας από τους βασικούς συντελεστας ισχύος ενός έθνους και απαραίτητο  εργαλείο για την επιτυχή έκβαση του σημαντικού έργου των διπλωματών.

Θα ήθελα να τελειώσω με τον Θουκυδίδη ο οποίος διδάσκεται σε όλες τις σχολές πολέμου των ΗΠΑ και όχι μόνον στις δε ΗΠΑ πουλιούνται 50.000 βιβλία του κάθε χρόνο αλλά εδώ δυστυχώς τον αγνοούμε.

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ πέμπτο βιβλίο από τον διάλογο των Μηλιων μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου.

<<Το επιχείρημα της δικαιοσύνης έχει αξία μόνον μεταξύ ισων διότι ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμη του και ο ασθενής παραχωρεί ότι του επιβάλλει η αδυναμία του>> 

Σημειωση. Στις λίγες αυτές λέξεις των Αθηναίων όπως τις μεταδίδει ο Θουκυδίδης, περιέχεται όλη η Θεωρία του πολιτικού ρεαλισμού αλλά και η θεωρία της Δημοκρατίας, κατά την οποία η αρχή της ισοτητος αποτελεί την βάση της Δικαιοσύνης.
Σας ευχαριστώ όλους καθώς και πρόεδρο Κο Ντενησιώτη για το θερμό καλωσόρισμα κατά την επίσκεψή μου στα γραφεία σας.

Ευδόκιμος Μαρκόπουλος
Έφεδρος Αξιωματικός