Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Τιμήθηκε ο ήρωας της Αλβανίας Ταξίαρχος Πέτρος Παπαβασιλείου



Μία θαυμάσια εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνοπύργου το Σάββατο 27.1.2018 στον Ελληνόπυργο. Συγκεκριμένα τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα του Αλβανικού μετώπου του πολέμου του 1940, ταξίαρχου Πέτρου Παπαβασιλείου, με την ηρωϊκή δράση του οποίου άλλαξε κατά γενική ομολογία ο ρους του πολέμου.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μία από τις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου αφιερώθηκε στον καταγόμενο από τον Ελληνόπυργο ήρωα Π. Παπαβασιλείου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο σμηναγός ε.α. Νίκος Σ. Γκίκας ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή, στην σταδιοδρομία και στην δράση του τιμωμένου, ενώ μίλησε και ο πρώην βουλευτής και Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παύλος Σιούφας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασ. Τσιάκος, ο Δ/τής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Σωτ. Κορέλλας, ο Δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, ο Αντ/ρχης κ. Παπαευαγγέλου σαν εκπρόσωπος της ΣΜΥ, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας Ι. Ντενησιώτης και το μέλος του Δ.Σ. Απ. Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας κ. Λιούτας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Ελληνοπύργου Ιωάννης Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Α. Μπαλατσός, Δ. Τσούμας, Γ. Παναγόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της οικογενείας του Π. Παπαβασιλείου και πολλοί κάτοικοι και φίλοι του Ελληνοπύργου.

ΠΗΓΗ