Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κου Αλκιβιάδη Στεφανή στην ΑΠΟΕΑ

 Θεόδωρος Μπριάνης, Πρόεδρος ΣΕΑΝ Αν.Αττικής, Γιάννης Ντενισιώτης, Πρόεδρος ΣΕΑΝ Καρδίτσας, Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, Γρηγόριος Κωσταράς, Πρόεδρος ΑΠΟΕΑ

Φίλοι κ. Συνάδελφοι!

Η 21η Ιουνίου 2017 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το Εφεδρικό Κίνημα. Διότι τα γραφεία της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και οι συνεργάτες του.
Είχαν προηγηθεί αρκετές συνεδρίες-συνεργασίας, μεταξύ του Προεδρείου της ΑΠΟΕΑ και του ΓΕΣ,  κατά τις οποίες ετέθησαν, μεταξύ άλλων, και πάλι τα προβλήματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΟΕΑ-ΣΕΑΝ).

Ειδικότερα:
α΄ Το πρόβλημα της μετεκπαιδεύσεως των Εφ. Αξ/κών, της γνωριμίας και της χρήσης των σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

β΄ Το πρόβλημα της επιστράτευσης και των προαγωγών των Εφ. Αξ/κών.

γ΄ Το πρόβλημα της αγαστής συνεργασίας των κατά τόπους ΣΕΑΝ με τις στρατιωτικές Διοικήσεις των αντίστοιχων περιφερειών.

δ΄ Το πρόβλημα της χρηματοδότησης της αθλητικής ομάδος (στρατιωτικού πεντάθλου) και της συμμετοχής της στις διεθνείς εκπροσωπήσεις, όπως όλες οι χώρες, έστω και με μικρό αριθμό νέων αθλητών.

ε΄ Το πρόβλημα στέγασης των ΣΕΑΝ σε στρατιωτικά οικήματα, όπου είναι εφικτό, για λόγους οικονομίας και συναισθηματικής ενότητας.

στ΄ Το πρόβλημα σίτισης στις ΛΑΦ των εφέδρων αξιωματικών και των τέκνων τους, που φοιτούν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές και συμμετοχής στα στρατιωτικά θέρετρα.

ζ΄ Το πρόβλημα συμμετοχής Εφέδρων Αξ/κών σε μονάδες Εθνοφυλακής ως Αξ/κών Εθνοφυλακής ουσιαστική και όχι τυπική.

Ο Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ επέμεινε ιδιαιτέρως στο αδιανόητο πνεύμα της υποβάθμισης του ρόλου του Εφέδρου Αξ/κού κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στο στράτευμα, ενώ η ανυπολόγιστη προσφορά του προς την πατρίδα και την κοινωνία και η κατάφορτη από δάφνες αιματοβαμμένη ιστορία του επιβάλλουν τον απόλυτο σεβασμό και την αναγνώριση από το Έθνος των πολύτιμων υπηρεσιών του.
Ο κ. Αρχηγός με σαφήνεια και βαθειά γνώση των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ανέλυσε το όλον θέμα και έδωσε στους συγκεντρωμένους στα γραφεία της ΑΠΟΕΑ
Εφέδρους Αξ/κούς, την εντύπωση αν μη την βεβαιότητα, ότι θα κάνει  ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Δια το 25μελές ΚΔΣ και την 7μελή ΕΕ
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                 Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

         Γρηγ. Φιλ. Κωσταράς                                        Γεώργιος Ασλανίδης
    Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών