Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2014 Α' ΕΣΣΟ




Με την παρουσία των γονέων τους, του Διευθυντή της ΔΣΝ του ΓΕΣ Συνταγματάρχη   (ΠΖ) κ. Κατσίκα Νικολάου , του Διοικητού Κ.Ε.ΣΝ. Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ)  κ. Μητρούτσικου Ευαγγέλου ,   των πολιτικών κ θρησκευτικών  αρχών του Νομού ,πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας-αποφοίτησης των  νέων Υπαξιωματικών Στρατονομίας της 2014 A' ΕΣΣΟ  (Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών). 


Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας,έχει ως αποστολή  να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα Στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας, σ’ ένα περιβάλλον οπού καλλιεργούνται, η ενσυνείδητη πειθαρχία , οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων. Ο στόχος του Κ.Ε.ΣΝ.  είναι να προετοιμάζει  τα  στελέχη  και τους υποψήφιους  Στρατονόμους, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί, κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Οι νέοι Στρατονόμοι, οι οποίοι αποτελούν  επίλεκτο σώμα του Στρατού μας και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων. Η εκπαίδευση  περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά  καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα.