Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επισημότητα η Τ.Κ Μητρόπολης τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Γεώργιο. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εσπερινός μετά αρτοκλασίας.


Ανήμερα της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ Τιμοθέου, μετά το πέρας της λειτουργίας ξεκίνησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Της πομπής ηγούνταν άλογο με καβαλάρη φουστανελοφόρο και η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Καρδίτσας, δίνοντας  εορταστικό τόνο και μεγαλοπρέπεια στην εκδήλωση. 
Την ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου Γεωργίου    κουβαλούσαν  στον ώμο  τους  τσολιάδες αρματωμένοι με σπαθιά και όπλα  και  πλαισίωναν  γυναίκες του Συλλόγου  ντυμένες καραγκούνες. Τα  λάβαρα  του Αγίου Γεωργίου κρατούσαν νέοι του χωριού ντυμένοι με  παραδοσιακές  φουστανέλες. Ακολουθούσαν  οι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς της εικόνας  έγινε η  αρτοκλασία και  οι καραγκούνες τραγούδησαν και χόρεψαν  το τραγούδι του Αϊ Γιώργη ‘’Σαράντα πέντε Κυριακές…’’. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με γλέντι συνοδεία  ζωντανής μουσικής ,στο οποίο συμμετείχε ο κόσμος  και οι χορευτές του Συλλόγου.
Οι εκδηλώσεις αυτές που γίνονται για 5η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας, του Μορφωτικού Συλλόγου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αγκαλιάστηκαν όχι μόνο από τους κατοίκους της Μητρόπολης, αλλά και από εκατοντάδες επισκέπτες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Τσιάρας Κων/νος, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κα. Βράντζα Παναγιώτα, Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος Βασίλειος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος Φώτιος με το σύνολο σχεδόν των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ κ. Κωτσός Γεώργιος , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κουκουζέλης Βάιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Καρδίτσας, οι Δ/ντές των σχολικών συγκροτημάτων της Κοινότητας , πολιτευτές και εκατοντάδες πιστοί.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης

Κουκουζέλης Βάιος









                                                          ΠΗΓΗ