Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ενημέρωση για την δραστηριότητα του 730 ΤΜΧ ΓΦ στην Τερψιθέα


       

                Ταχύτητα, ακρίβεια, αποτελεσματικότητα, επαγγελματισμός,ποιότητα υλικού και ανθρώπινου δυναμικού, άριστο ηθικό, αποφασιστικότητα,  είναι τα μηνύματα της άσκησης κατασκευής πλωτής γέφυρας που πραγματοποίησε  το 730 ΤΜΧ ΓΦ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) της 1ης  ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ στην Τερψιθέα Λάρισας την Πέμπτη 10 Μαίου 2018.
                Αν και η άσκηση πραγματοποιήθηκε μέρα εργάσιμη , στην πρόσκληση της Δ/νσης Μηχανικού ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 50 Έφεδροι Αξιωματικοί, στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει θετικά τους επιτελείς όσον αφορά τις επόμενες εκπαιδεύσεις –προσκλήσεις, προκρίνοντας τα σαββατοκύριακα ως ημέρες ασκήσεων, κατά τις οποίες η συμμετοχή των Εφέδρων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο!! Οι Έφεδροι συνοδευόταν από τους προέδρους των ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απόστολο Βερέμη, Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Καραδήμα , Τρικάλων Γιώργο Ράπτη,  το μέλος του ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ κ. Μιχάλη Φωκά και τον προέδρου το ΣΕΑΝ Καρδίτσας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΠΟΕΑ κ. Γιάννη Ντενησιώτη.

                Το αντικείμενο της άσκησης ήταν η κατασκευή πλωτής γέφυρας επί υδάτινου κωλύματος με χρήση του υλικού γεφυροσκευής PMP Ρώσικης κατασκευής, κατασκευή σχεδίας και μεταφορά οχήματος με υποβοήθηση  λέμβων LCB-25 Ελληνικής κατασκευής. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί ενημερώθηκαν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συλλογών κατασκευής των πλωτών γεφυρών, και κατόπιν παρακολούθησαν επίδειξη χρήσης αυτών. Στη συνέχεια αφού περιεργάστηκαν συνοδεία των στελεχών το υλικό, επιβιβάστηκαν κατά ομάδες στις λέμβους όπου είχαν την μοναδική ευκαιρία να νιώσουν την ιπποδύναμη, την ταχύτητα και την ευελιξία των λέμβων LCB-25!!
                Την άσκηση παρακολούθησε ο Επιτελάρχης της 1ης  ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο Μηχανικού του Σχηματισμού Ανδρέα Κωνσταντίνου.
                Στο τέλος της άσκησης  ο Διοικητής του 730 ΤΜΧ ΓΦ Αντισυνταγματάρχης (ΜΧ) Χρήστος Μαδούρος,  οι Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, δέχθηκαν τα εύσημα από τον Επιτελάρχη και από όλους τους προέδρους των ΣΕΑΝ Θεσσαλίας για το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του τάγματος. 
            
                Στο περιθώριο της άσκησης οι κ. Ντενησιώτης και Φωκάς, είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Ιλαρίδη στον οποίο μετέφεραν την επιθυμία των Εφέδρων να πραγματοποιηθεί μία Πανελλήνιας εμβέλειας αθλητική – εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Θεσσαλία μέσα στο 2018 με τη συνεργασία του Στρατού . Η σύμπραξη των Εφέδρων και Ενεργού Στρατού τόνισαν ότι αποτελεί μονόδρομο  όχι μόνο γιατί οι ΣΕΑΝ είναι ΝΠΔΔ αλλά κυρίως γιατί όλοι οι Έφεδροι Αξιωματικοί θεωρούμε τον Στρατό ως τον φυσικό μας χώρο.
                Ραντεβού Συνάδελφοι στην επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΚΑΣ
Μέλος ΚΔΣ ΑΠΟΕΑ
Μέλος ΔΣ ΣΕΑΝ ΛΑΡΙΣΑΣ