Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.Ε.Α.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Η 21η Νοεμβρίου κάθε έτους είναι η ημέρα που η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, ενώ το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Στη μακρά ιστορία του Ελληνισμού, το λαϊκό αίσθημα έχει συνδέσει το Έθνος και την ελευθερία με τη θρησκεία και όχι άδικα.
Υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας, υπερασπίζοντας τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας , με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους.
Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους εκείνους που προσέφεραν και προσφέρουν καθημερινά τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της πατρίδας .
Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Αεροπόρο, τον Ναύτη ,τον Στρατιώτη προπάντων τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Είμαστε εδώ γιατί δεν ξεχνάμε πως στη χώρα μας το χώμα που πατάμε είναι βαριά ζυμωμένο με αίμα ενός λαού που πολεμούσε ενάντια ισχυρότερων αντιπάλων, που πολεμούσε ενάντια στη λογική. Πολεμούσε όμως για ιδανικά, για ηθικές αξίες και πράγματα που οι αντίπαλοι του δεν καταλάβαιναν.
Το μεγάλο βάρος που έχουμε όλοι οι σημερινοί Έλληνες είναι ότι είμαστε απόγονοι Ηρώων. Ανθρώπων που ήξεραν γιατί πατούσαν το χώμα της γης τους. Οφείλουμε ο καθένας από εμάς χωριστά και όλοι μαζί να πολεμήσουμε για να μην παραδώσουμε την πατρίδα μας μικρότερη αλλά ούτε και τις ηθικές μας αξίες λειψές.
Για να πετύχουμε τα παραπάνω θα πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να έχουν τέτοια δύναμη και αποφασιστικότητα ώστε να μην μιλούν μόνο για ισοδύναμο χτύπημα αλλά για τελειωτικό χτύπημα όποιου τολμήσει να σκεφτεί και πολύ περισσότερα να δοκιμάσει τις δυνατότητες των ένοπλων δυνάμεων μας. Βόλτες με καραβάκια μέσα στο αιγαίο θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνες. Το Αιγαίο γέρνει.
Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ως διαρκή επιδίωξη τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας.
Ένα τέτοιο περιβάλλον στο οποίο ο Ελληνικός λαός θα μπορεί νηφάλια και ανεμπόδιστα να ασχοληθεί με την παραγωγική δραστηριότητα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτός από την συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του Εθνικού μας χώρου, βοηθούν και τις τοπικές κοινωνίες με την υποδομή που διαθέτουν, όπως βοηθούν και τις κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
Οι Ένοπλες δυνάμεις τέλος συμμετέχουν σε διάφορες διεθνής αποστολές προσφέροντας στη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα πέρατα του κόσμου.
Σήμερα τιμάμε τον ήρωα και διαχρονικό αγωνιστή. Τιμάμε την αδάμαστη ψυχή του Έλληνα αξιωματικού, υπαξιωματικού και οπλίτη που πολέμησε, πολεμά και θα πολεμά όπου και όποτε η πατρίδα θα του το ζητήσει.
Τους ευχαριστούμε γιατί μας κάνουν υπερήφανους και εμάς αφού αποτελούν ένα κομμάτι μας αφού είναι οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας, ακόμα και τα εγγόνια μας.
Αγαπητοί ένοπλοι συμπολίτες του τόπου μας μπορείτε να υπολογίζετε σε μας όπως και εμείς και όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα όποτε και όπου χρειαστεί. Λαός και στρατός μαζί αποτελούν την ασπίδα του Έθνους μας. Η κρίση μπορεί να ψαλίδεψε τον μισθό και τη σύνταξη δεν μπορεί όμως  επ’ ουδενί να ψαλιδίσει την ιστορία μας, τον πατριωτισμό μας καθώς και τις ηθικές μας αξίες.
Μαζί θα προστατέψουμε όσα οι πρόγονοι μας μας κληρονόμησαν με αυταπάρνηση και με αντίτιμο αν χρειαστεί το πολυτιμότερο αγαθό μας, την ίδια μας τη ζωή.
Σήμερα και κάθε μέρα σας τιμάμε.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΦΕΔΡΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (Π.Ζ)