Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βασίλισσας.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια η ενορία της Τοπικής Κοινότητας των Αγίων Αναργύρων Μουζακίου έκλινε ευλαβικά το γόνυ στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, την οποία υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα παρουσία πλήθους πιστών, των τοπικών αρχών και φορέων αλλά και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος έγινε στην είσοδο του χωριού ενώ ακολούθως, παρουσία αγήματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας (ΚΕΣΝ) Καρδίτσης καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Μουζακίου, η πομπή κατευθύνθηκε προς την πλατεία του χωριού όπου έγινε η επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο.
Εκεί αναπέμφθηκε δέηση και δοξολογία και ακολούθως η πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγηρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.
Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και Ασημίνα Σκόνδρα, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, ο διοικητής του ΚΕΣΝ Αντισυνταγματάρχης Παύλος Παπανικολάου, αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.
Επισημαίνεται ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας αγιογραφήθηκε για να τοποθετηθεί στην κόγχη του Ιερού Βήματος του Ναού.