Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Την Ίμβρο χτύπησε ο εγκέλαδος

 Την Ίμβρο χτύπησε ο εγκέλαδος ,για 105 τραυματίες
αναφέρει ο Νομάρχης «φώτο απο τις ζημιές»
O νομάρχης του Τσανάκκαλε Τσινάρ δήλωσε πως στις διάφορες επαρχίες υπάρχουν 105 τραυματίες. Ο νομάρχης είεπ επίσης πως ¨Συνέβη σεισμός στην Ίμβρο που διήρκεσε 22 δευτερόλεπτα. Ήταν τύχη το γεγονός ότι καθώς ο σεισμός συνέβη μεσημεριανές ώρες και με καλό καιρό, ο κόσμος ήταν έξω. Για αυτό και ήταν λιγότεροι οι λόγω πανικού τραυματισμοί. Αυτό ήταν και η ευχή μας. Ενημερωνόμαστε από τις επαρχίες. Συνεχίζουμε τις εργασίες μας σε όλες τις περιοχές. Πετάνε δύο ελικόπτερα στην περιοχή για να εντοπίσουν τυχόν καταστροφές.
Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει απώλεια ζωής. Ο μεγέθους 6,5 ρίχτερ σεισμός επέφερε ζημιές στα παλιά και δίχως αντοχές κτίρια. Μέχρι τώρα υπάρχουν 55 τραυματίες στις επαρχίες και 55 στο κέντρο, σύνολο δηλαδή 105. Και πρόκειται για τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τον πανικό.
Επί μέρους καταρρεύσεις παλιών κτιρίων υπήρξαν στην Ίμβρο, που ήταν και το επίκεντρο του σεισμού. Ρωγμές εμφανίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Γενιτζέ. Απόψε υπάρχουν κάποιοι που δεν θα θέλουν να μπούνε στα σπίτια τους. Στα σπίτια που υπάρχουν ζημιές να μην μπούνε μέσα. Εάν υπάρξουν αιτήματα για σκηνές μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε¨.
ΠΗΓΗ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ