Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τροποποιήθηκε η διαταγή που αφορά την κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ.


Τροποποιήθηκε η διαταγή που αφορά την κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, προκειμένου οι στατεύσιμοι που καλούνταν να καταταγούν την Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2 Ιουλίου, να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δημοψήφισμα την Κυριακή.

Αναλυτικά η νεότερη διαταγή: 

1. Λόγω της προκηρύξεως του δημοψηφίσματος την Κυριακή 05 Ιουλίου 2015, και προς διευκόλυνση της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος των στρατευσίμων που προέρχονται από αναβολές υγείας και υποχρεούνται να καταταγούν με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, εξεδόθη τροποποιητική, όσον αφορά στις ημερομηνίες κατατάξεως, εγκύκλιος διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι στρατεύσιμοι της 2015 Δ΄ΕΣΣΟ που προέρχονται από αναβολές υγείας προσκαλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς την Τετάρτη 08 και Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015, αντί την Τετάρτη 01 και Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015.
2. Τα Δελτία Κατατάξεως που έχουν ήδη εκδοθεί βάσει της υπ΄αριθμόν 41/2015 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο, θεωρούνται ισχύοντα και οι επ΄ αυτών αναγραφόμενες ημερομηνίες κατατάξεως αντιστοιχίζονται αυτοδικαίως – χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή -  ως ακολούθως:
α. Η 01 Ιουλίου 2015 με την 08 Ιουλίου 2015.
β. Η 02 Ιουλίου 2015 με την 09 Ιουλίου 2015.
3. Όλες οι στρατιωτικές αρχές, εφόσον παρουσιασθούν ενώπιόν τους στρατεύσιμοι υποχρεούμενοι με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, είναι εξουσιοδοτημένες να προβαίνουν αυτεπαγγέλτως σε αλλαγή των επί των Δελτίων Κατατάξεως αναγραφομένων ημερομηνιών, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 της παρούσας. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΤΕΝΞ και στο Στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ»


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών των πεσόντων Ναρκαλιευτών, στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.










kranos

Συνεκπαίδευση 32 ΤΑΞΠΝ με 24 MEU των ΗΠΑ


Την 25 και 26 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με την 24 Marine Expeditionary Unit του Στρατού των ΗΠΑ, στο Πεδίο Ασκήσεων ΓΛΑΦΥΡΩΝ Μαγνησίας.
Το προσωπικό των δύο Σχηματισμών ασκήθηκε σε αντικείμενα αποκατάστασης συνδέσμου, σύζευξης επικοινωνιών, ατομικής τακτικής και  βολών.







ΚΡΑΝΟΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΠΝ






Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, παρέστη στην τελετή ένταξης στο ΠΝ των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου «ΩΚΥΑΛΟΣ» και «ΣΑΠ-12», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στον Σκαραμαγκά.






Ολοκλήρωση Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών


Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των στελεχών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών (ΣΒΕΚ), στην έδρα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα.
Στο ΣΒΕΚ εκπαιδεύονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων και στελέχη άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στις Ειδικές Επιχειρήσεις.
Η επιτυχής αποφοίτηση από το ΣΒΕΚ αποτελεί προαπαιτούμενο για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς προκειμένου να υπηρετήσουν στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς. Ταυτόχρονα με την αποφοίτηση απονέμεται σε αυτούς ο Πράσινος Μπερές.


KRANOS



Συνεκπαίδευση της 31ης ΜΕΕΔ με την 67th SOS

 Από την Τρίτη 9 έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (31ηΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της άσκησης "Java Grind".
Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης.
Η 67th SOS συμμετείχε με δύο (2) αεροσκάφη MC- 130J.
ΚΡΑΝΟΣ










Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του ΣΕΑΝ καρδίτσας στο στρατιωτικό φυλάκιο 1 (φράκτης Έβρου).








Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας κατά τη διάρκεια εκδρομής  που πραγματοποίησε  στη Θράκη  , επισκέφτηκε την  περιοχή  Καστανέων  Έβρου  και το στρατιωτικό φυλάκιο 1 (φράκτης Έβρου) ,  όπου και ξεναγήθηκε από τον Αντισυνταγματάρχη  (Π.Ζ)  κο  Κολέτση  Νικόλαο.
Το διοικητικό συμβούλιο  και ο πρόεδρος  του ΣΕΑΝ Καρδίτσας  Ντενησιώτης   Ιωάννης   δώρισε μια τηλεόραση στους στρατιώτες , για να περνούν  ευχάριστα  τον ελεύθερό  τους  χρόνο.
 Γνωρίζοντας  τις  δυσκολίες  που περνούν οι ξάγρυπνοι  φύλακες των συνόρων μας  αξιωματικοί  υπαξιωματικοί  και   οπλίτες , ευχόμαστε ο Θεός μας να τους δίνει  δύναμη  και  υγεία  στο  δύσκολο  έργο  που  τους έχει ανατεθεί  .





ΕΦΟΡΟΣ  ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  -  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ  - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ  (ΠΖ) ΚΟΛΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΤΑΜΙΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ